Äntligen är helgen här

Äntligen är det fredag! Denna veckan har varit seg och jag har varit så trött och sovit konstigt. Men nu är det äntligen helg. Har precis ätit honungsmelon framför "Sex and the city" säsong 3 och Carrie har precis träffat Aiden. Det händer väldigt mycket i säsong tre har jag kommit på. Handlar mycket om Steve och Miranda, Carrie och Aiden och Charlotte träffar Trey. Har inte kommit fram till vad som är stort för Samantha än bara haha :}. Men l-o-v-e till Sex and the city!
 

Tappade Iphone i tevattnet men fick hem ett cath Kidston skal på posten

I måndags kväll satt jag, efter en dag i skolan, framför tvn och drack lite te till min kvällssmörgås. Riktigt härligt! Men så höll jag samtidigt emellanåt i min Iphone och rätt som det var så halkade den ur handen på mig, rakt ner i min temugg! Paniken slog till hårt och jag ryckte fort upp den från muggen. Inspringandes på toaletten för att hämta en handduk hade jag bara i tankarna; Hoppas den inte gick sönder, hoppas den inte gick sönder! Jag torkade av phonen så gott jag kunde och provade sen med min darriga händer om den fortfarande var vid liv. Det var den! Men jag märkte snart att högtalaren hade gått sönder. Jag kunde inte lyssna på musik, prata i telefonen eller höra några sms eller ring rignaler. Först provade jag att starta om den, men det hjälpte inte. Jag ringde i förtvivlan till mamma, med handsfreen. Mamma lugnade ner mig och gav mig lite hopp om att de kanske börjar fungera igen om de bara får torka. Hennes tips var att ta hårfönen och sen ställa den på diskstället eller någonting under natten. Men tankarna gick ändå i huvudet: Telefonen är ju värdelös om jag inte kan ringa på den!

Jag hade redan tittat ner i hörlur-hålet och sett att det blivit en vattenskada {inte så konstigt}. Jag behövde fler tips, där med googlade jag mig fram till en jätte bra {sida}. Jag tänkte att det kan ju inte skada att prova, så därför gjorde precis som det stod.

- Stäng av telefonen och ta ut simkortet.
- Föna telefonen med hårtorken i ca 15 min {med minst 40cm avstånd}.
- Lägg telefonen i en plastpåse med okokt ris {så att hela telefonen är täckt} och förslut sen påsen.

Jag bad till Gud under hela kvällen tills jag tillslut somnade. När väckarklockan ringde morgonen efter vågade jag nästa inte vakna. Men jag gick i alla fall fram till telefonen för att starta den och se om den fungerade. Jag stoppade i simkortet igen och startade telefonen. När man låser upp telefonen hörs ju det där klickljudet, och jag hoppades såå att jag skulle få höra det ljudet nu. Kan ni fatta att jag hoppade av glädje när klickljudet hördes! Tack gode Gud! Jag kunde lyssna på musik, prata i telefonen och allt. Överlycklig tackade jag Gud hela dagen!

Om ni tappar er Iphone i vatten så tycker jag att ni ska prova göra som jag. Det funkade för mig :}

Igår fick jag hem mitt fin fina skal från {Prylmecka}. I love it!


En ny tid är kommen

Första dagen på den sista terminen. När jag klev in på skolan och såg alla nya studenter som möjligtvis kanske inte var så vilsna, så såg de vilsna och nya ut. Jag kunde inte låta bli att känna mig glad över att jag inte var en av dem. Min första dag är fastetsad innanför pannan på mig. Mamma skjutsade mig till skolan första dagen och jag ville inte ens kliva ut ur bilen. Sååå nervös var jag! Jag visste ingenting. De första veckorna kunde jag leta mig tokig på vissa salar och grupprum som inte verkade finnas. Men när jag nu påbörjat min sjunde och sista termin på Hlk så känner jag mig väldigt hemma i skolan och det känns faktiskt både roligt och tråkigt att det snart är över. . .


Tio dagar kvar och nedräkningen börjar

Ska man kanske få lite fart på bloggen igen nu då! Bara tio dagar kvar tills jag får påbörja min sjunde och sista termin på högskolan. Starta nedräkningen! Det är lite blandade känslor kring det kan jag säga, men mest så känns det bara så awsome att jag snart tar min examen. Har varit skönt med lite ledighet men vädret kan man ju disskutera. Svensk sommar är ju inte det ultimata direkt. Men jag tog i alla fall steget innan sommaren och skaffade mig en Iphone, så det där med att gå mot strömmen höll ju inte så länge! Haha!


Lite foton från sommarenRSS 2.0